5 redenen voor een weekendje Texel met kids

0

Een weekendje Texel met kids is heerlijk! Je bent er echt even uit. Onze kinderen vragen, een jaar later, nog steeds wekelijks wanneer we weer naar Texel gaan. Daarom deel ik mijn redenen om voor een weekend of vakantie naar Texel met kinderen te gaan. 

Weekendje Texel met kids omdat…

1. De boottocht is kort

Alle waddeneilanden hebben iets speciaals en ze zijn allemaal een bezoek waard. De boottocht naar Texel is vrij kort (20 minuten) en er varen veel boten per dag van en naar het eiland. Ik vind het varen naar zo’n eiland heerlijk, maar als je slechts een weekendje gaat dan is het fijn dat je niet uren op de boot zit.

2. Het is het grootste waddeneiland

Texel is het grootste waddeneiland en er is daarom ook heel erg veel te doen. Tijdens een weekendje Texel met kids zie je lang niet alles en misschien is dat ook wel de charme: je wilt weer terugkomen. De natuur is divers en erg mooi en daarnaast is er veel strand. Ideaal voor lange wandelingen!

3. De strandtenten

Op al dat strand vind je ook diverse strandtenten. Wij waren heel erg blij met strandtent Kaap Noord. Het strand bij deze strandtent is ontzettend mooi en de strandtent heeft een relaxte sfeer. Andere fijne strandtenten zijn Paal 17, Paal 15 en Paal 9.

4. De vuurtoren

De vuurtoren is voor onze kinderen dè reden om terug te gaan naar het eiland. Je kan deze vuurtoren in en omhoog klimmen (ik vond het met mijn hoogtevrees niet zo’n succes). Vanaf boven heb je wel een mooi uitzicht over het eiland.

5. Het is kindvriendelijk

Texel is ingericht op toeristen en families. Daardoor kan je in heel veel restaurants terecht met je kinderen (er is speciale aandacht voor de kids, er zijn kinderstoelen). Ook zijn er veel kindvriendelijke accommodaties en een aantal leuke speeltuinen. Bij De Krim is een gratis indoorspeeltuin!

Wil jij een weekendje naar Texel met kids?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.