Kindvriendelijk overnachten Provence | 7x Tips

Provence met kinderen bezoeken tijdens een vakantie? Dit is een van de populairste regio’s voor een gezinsvakantie in Frankrijk. En dat is niet voor niets. Er is een prachtige kustlijn met zandstranden, natuur, cultuur, bezienswaardigheden, steden als Nice en Marseille en kinderactiviteiten. Kindvriendelijk overnachten in de Provence? Hier lees je over leuke en kindvriendelijke accommodaties in deze regio.

De regio heet eigenlijk niet ‘De Provence’, zoals wij hem noemen. De officiĆ«le naam is Provence-Alpes-CĆ“te dā€™Azur. En dat zegt alles: met bergen en zee! Wij deelden eerder al wat je doet aan de CĆ“te d’Azur met gezin. Op deze website van het toerismebureau staan nog meer leuke tips!

Naar de Provence met kinderen

De Provence is aan te rijden met de auto, wel is het een lange rit! Lees onze tips voor tussenstops op doorreis door Frankrijk. Daarnaast kan je erheen met de trein of het vliegtuig.

Ga je met het vliegtuig of de trein op vakantie, dan is het een aanrader om een auto te huren. Op die manier kan je veel van de omgeving ontdekken. Wij huren over het algemeen bij Sunny Cars, vanwege de all-in service. Dit betekent dat alle verzekeringen direct bij het boeken al geregeld zijn.

Uitjes in de Provence met kinderen

In de Provence zijn er waterparken, pretparken als Magic Park Land en veel andere leuke dingen om te doen. Zo is er een van de grootste kloven van Europa, de Gorges du Verdon. En de tegenhanger, de rijke badplaats Saint-Tropez. Wat is er verder te doen?

Bezoek de stad Aix en Provence, deze ligt op een half uur van het strand. Er is het leuke park Pavillon de VendƓme met speeltuin. Ook is er het park Parc Rambot, met peuterbadje en speeltuin.

De stad Brignoles is al bekend sinds het jaar 558. Een belangrijke Romeinse handelsroute liep door het plaatsje, de Via Aurelia. Hierdoor was er veel welvaart en dat is te zien in het middeleeuwse centrum.

Ook in de stad Nice is veel te doen voor gezinnen. En verder zijn leuke activiteiten:

  • Ga naar het prachtige natuurpark Parc Gorges du Verdon.
  • Marineland is een groot maritiem pretpark.
  • En in de Provence is het grootste klimpark van Europa, dat is het Parc Jungle Laye met klimparcoursen en attracties. Ook voor de jongste kinderen, vanaf vier jaar, zijn er al mogelijkheden.
Provence met kinderen

Kindvriendelijk Overnachten Provence – Vakantieparken

RĆ©sidence Pierre & Vacances Les Rives de Cannes Mandelieu ligt vlakbij Cannes. Ook ligt het vakantiepark op vijf minuten lopen van het strand. Het park ligt op een eiland aan de oever van de rivier de Siagne. Er is een buitenbad, sportcomplex en er zijn speeltuinen. Er zijn verschillende soorten appartementen te huur.

  • Schitterende natuuromgeving
  • Buitenzwembad
  • Speeltuin
Les Rives de Cannes Mandelieu

Vakantiepark Pont Royal en Provence

Het vakantiepark Pont Royal en Provence is een vakantiepark met Green Key Ecolabel in het hart van de Provence. Dit park ligt tussen Aix-en-Provence en Avignon, midden in een natuurgebied van 180 hectare. Verblijven kan in appartementen, vakantiehuizen of vakantievilla’s.

  • Kidsclubs, ook voor baby en tieners.
  • Een golfslagbad van 900 mĀ² in de VallĆ©e des Loisir en een groot aangelegd strand van 2.500 mĀ²
  • Een wildwaterbaan en waterspeelinstallaties
  • De Fantasy Racer met dubbele glijbaan

Jardin du Golf

Het villaparkĀ Jardin du Golf ligt aan de voet van rotsmassief Sainte Baume en net buiten het dorpje Nans-les-Pins. Dit kindvriendelijke vakantiepark in de Provence heeft eenĀ zwembadĀ en een kinderbad. Er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen. Ook vind je op dit parkĀ tafeltennistafels, voetbaltafel, mini-pooltafel, jeu de boules en twee tennisbanen.

Het park heeft Nederlandstalige beheerders. Je verblijft in een van de luxe 4, 6 of 8 persoons villaā€™s. De villa’s hebben ruime overdekte terrassen en mooi aangelegde tuinen. Sommige vakantiehuizen hebben een privĆ© zwembad.

VallĆ©e de la Sainte Baume – luxe villa’s

Kindvriendelijk overnachten in de Provence kan ook in het vakantiepark VallĆ©e de la Sainte Baume. DitĀ is eenĀ prachtig resort met eenĀ zwembadĀ met terrassen metĀ ligstoelenĀ en parasols. Er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen. Ook is er een tafeltennistafel, een jeu de boules baan en een tennisbaan.

De zeer luxe vrijstaande ProvenƧaalse villaā€™s voor zes personen hebben grote tuinen, ruime terrassen en prachtig aangelegde tuinen. Veel van deze villa’s hebben een eigen zwembad.

Kindvriendelijk Overnachten Provence | Kindercampings

Camping Verdon Parc – aan een rivier

Kindvriendelijk overnachten in de Provence kan ook op de Camping Verdon Parc. Dit is een 4-sterrencamping, gelegen aan de gelijknamige rivier de Verdon. Deze camping ligt in de natuurlijke omgeving van de regio Alpes-de-Hate-Provence. Vlakbij de camping ligt het meer Lac dā€™Esparron.

Er zijn veel activiteiten mogelijk. Zo is er het zwembadcomplex met twee buitenzwembaden, waarvan er een overdekt is, een peuterbad en een waterspeelplaats voor de kinderen. Er is een kinder- en tienerclub en een mini-boerderij. Kamperen is mogelijk of boek een accommodatie. De kindvriendelijke accommodaties zijn ruime en volledig ingerichte stacaravans. Sommige accommodatie beschikken zelf over een jacuzzi.

Camping Les Lacs du Verdon

De Camping Les Lacs du Verdon ligt bij bij les Gorges du Verdon in Frankrijk, de grootste canyon van Europa. Daarnaast verblijf je op maar 15 kilometer van het blauwgroene meer Lac de Sainte Croix.

  • Mooi zwembad met spectaculaire glijbanen
  • Leuke animatie in het hoogseizoen
  • Bezoek de canyon de Gorges du Verdon

Naast het grote zwembad is er meer vermaak voor de kinderen! Er is een tafeltennistafel, een multisportterrein, beachvolleybalmogelijkheden en een speeltuin. Ook is er een grote themaspeeltuin van wel 600 m2, van natuurlijke materialen waar kinderen van 3-17 jaar zich kunnen vermaken in het hoge touwencircus. Ook is er een leuk animatieteam.Ā 

kindvriendelijk overnachten Provence

Camping Hippocampe – met aquapark

Kindvriendelijk overnachten in de Provence kan ook op de Camping Hippocampe. Je verblijft hier onder olijf- en kersenbomen en met uitzicht op de ProvenƧaalse bergen. Tof voor de kinderen is het aquapark met glijbanen en een peuterbad. Daarnaast is er een animatieteam en voor jongeren is er een discotheek, ondergronds zodat je geen geluidsoverlast ondervindt. Er zijn verschillende soorten stacaravans te huur.

  • Speeltuin
  • Tienerclub
  • Miniclub
  • Waterpark
Camping Hippocampe

Camping Farigoulette – op de oever van een meer

En dan de Camping Farigoulette. Deze ligt fantastisch, namelijk op de oever van het meer Saint Laurent. Er is een watersportcentrum waar je kano’s, waterfietsen en elektrische boten kan huren. Op de camping is er een zwembad met kinderbad, miniclub en speeltuin. Er zijn verschillende soorten stacaravans te huur.

  • Multisportterrein
  • Gamehal
  • Aan een meer
  • Zwembad

Dat waren ze, onze tips voor kindvriendelijk overnachten Provence. Andere tips lees je in de blog over Languedoc-Roussillon.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn