Montpellier met kinderen | 11x Kinderuitjes

Afgelopen jaar plaatsten we een blog over Argeles sur Mer en daarin gaven aan dat de stad Montpellier een aparte blog verdient. Dus bij deze, onze tips voor Montpellier met kinderen!

Waarom je naar Montpellier gaat? Deze levendige universiteitsstad heeft veel leuke bezienswaardigheden. De stad ligt vlakbij de middellandse zee dus je combineert een stedentrip gemakkelijk met het strand. In de omgeving van Montpellier zijn er lange zandstranden, kleine baaien en leuke havenstadjes. En in het gebied Camargue, in de delta van de rivier de RhĆ“ne, kan je flamingo’s zien! Ook lopen hier wilde witte paarden rond.

Montpellier met kinderen | Leuke kinderactiviteiten

Dan beginnen we nu met het delen van de leukste tips voor kinderactiviteiten en bezienswaardigheden in de stad. Mis je tips? Deel ze met ons, dan zetten we die erbij in dit overzicht.

Bezienswaardigheden in Montpellier

We beginnen deze blog over Montpellier met kinderen met een aantal tips voor bezienswaardigheden:

De Porte du Peyrou lijkt op de Arc de Triomphe in Parijs. Het leuke aan deze bezienswaardigheid is dat je deze mag beklimmen! Na 103 treden heb je een mooi uitzicht over Montpellier en de omgeving. Een andere bezienswaardigheid die aan te raden is is een bezoek aan het Place de la ComƩdie. Het wordt ook wel gezien als het mooiste plein van Frankrijk. Op het plein zijn terrasjes en straatartiesten.

Vanaf het Place de la ComĆ©die vertrekt ook de ā€˜Petit Trainā€™. Oftewel het toeristentreintje. Ideaal als je met jonge kinderen een dagje in de stad bent en wat meer van het centrum wilt zien zonder dat ze te moe worden. Een tochtje met deze trein duurt ongeveer 40 minuten.

Tour des Pins is het overblijfsel van de lange verdedigingsmuur in de stad. Deze toren is ongeveer 25 meter hoog. De kathedraal CathĆ©drale Saint-Pierre bezoek je gratis. Van het Aquaduct Saint-ClĆ©ment is 800 meter bewaard gebleven, bijzonder om te zien! Aan het eind van het aquaduct ligt het stadspark Promenade du Peyrou.

Montpellier met kinderen

Kasteel van Flauverge

Andere tip voor Montpellier met kinderen is een bezoek aan het kasteel van Flauverge. Het kasteel is ingericht en de tuinen van het kasteel zijn erg mooi.

Zoo de Lunaret

Wij wisselen de bezienswaardigheden af met de kinderactiviteiten, zodat de stedentrip zowel voor ons als voor de kinderen leuk is. Vaak gaan we in de ochtend rondkijken in de stad en we lopen wellicht een museum in. In de middag, als het warmer is, zoeken we een van de leuke activiteiten op voor de kids.

In Montpellier is een van de aanraders de dierentuin, de zoo de Lunaret. Je ziet hier allerlei soorten dieren! En je komt natuurlijk speeltuintjes tegen.

Een ander dierenpark(je) vind je in Vendargues, op zo’n 20 kilometer buiten de stad. Hier lees je meer informatie daarover.

Franse stedentrip met gezin

Planet Ocean

Nog een leuk uitje in Montpellier met kinderen met dieren is een bezoek aan het aquarium Planet Ocean. Natuurlijk zijn er allerlei waterdieren te zien en er zijn ook wat activiteiten te doen.

MusƩe Fabre

Je kan Montpellier eigenlijk niet verlaten als je niet in het MusƩe Fabre bent geweest. Het is een museum van Schone Kunsten maar er zijn voor kinderen ook allerlei leuke activiteiten.

Franse stedentrip met gezin

Jardin des Plantes de Montpellier

Een van onze lievelingsplekken in een stad is de botanische tuin. Vooraf roepen de kinderen vaak dat ze daar echt geen zin in hebben, maar zodra ze in de tuin zijn verandert hun houding. In Montpellier kan je naar de Jardin des Plantes de Montpellier. Deze botanische tuin is gratis toegankelijk.

Ook fijn voor met de kinderen: het bosachtige park Bois de Montmaur. Voor een wandeling, en leuk voor de kinderen is het speeltuintje.

Strand

Vanaf Montpellier reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het strand. Een van de aanraders om te bezoeken is het plaatsje Palavas-les-flots. Hier zijn een aantal strandtenten. Heerlijk om je stedentrip Montpellier met kinderen mee af te wisselen.

Plein Air des ChĆŖnes

Montpellier met kinderen | Praktische tips

Montpellier bereik je met het vliegtuig, met de trein en met de auto. Ga je met de auto, dan heb je natuurlijk alle vrijheid om ook de omgeving te ontdekken. Wel ben je (retour) zo’n ā‚¬ 110, – kwijt aan tol. De rit is vanaf Nederland zo’n 1300 kilometer, vanaf Antwerpen rond de 1200 kilometer. Lees onze tips voor tussenstops onderweg naar Frankrijk en Spanje.

Met de TGV reis je vanaf Brussel 2x per dag naar Montpellier, rechtstreeks. Dit duurt iets langer dan 5,5 uur. Vanaf Amsterdam reis je met een overstap in Brussel naar de stad, je bent dan zo’n 8 uur onderweg. Lees vooraf onze tips voor lange treinreizen met kids.

  • Combineer je de stedentrip naar Montpellier met kinderen met de streek Languedoc-Roussillon? Huur dan een auto bij Sunny Cars, zodat je verzekeringen in een keer geregeld zijn.

Accommodaties

Verblijf je langer dan een dag in de stad? Dan zoek je waarschijnlijk naar kindvriendelijke accommodaties. Dit zijn enkele fijne tips in Montpellier.

Novotel Suites is een fijn hotel als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Spanje. Met een buitenzwembad en een fitnesscentrum.

De camping Plein Air des ChĆŖnes is een prachtige camping met een zwemparadijs, op maar 10 minuten van het centrum van Montpellier en ook zit je in 20 minuten op het Middellandse Zee-strand. Het Aquapark bestaat uit verschillende zwembaden. Het water is verwarmd, dus je kan altijd lekker het water in. Er zijn verschillende glijbanen aanwezig.

  • Speelweide
  • Jeu de Boules banen
  • Tafeltennistafels
  • Speelzaal

Dat waren ze, al onze tips voor Montpellier met kinderen! Ga je hierheen op stedentrip, laat het ons weten hoe het was. En wil je meer blogs lezen, dan zijn dit wellicht aanraders:

Montpellier

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn