Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te bekend als een stedentrip met gezin. Een stedentrip Reims met kinderen, hoe leuk is dat? Wij waren er met het gezin en delen onze ervaringen.

Het idee om naar Reims met kinderen te gaan ontstaat als we onderweg zijn naar Siblu les Charmettes, een camping in het zuiden van Frankrijk. Op de heenweg stopten we in Rouen in NormandiĆ«. En in Ć©Ć©n keer terugrijden, daar hebben we geen zin in. Daarom kiezen we voor een langere tussenstop in de stad Reims. We merken dat het een leuke stad is om te zijn, zeker ook met het Champagnegebied erbij. Dit zou niet mijn eerste keus zijn voor een ‘losse’ stedentrip, maar als tussenstop is een bezoek zeker de moeite waard.

We overnachten in een AirBnB in Reims, net buiten het centrum. Als we aankomen krijgen we direct een uitnodiging om aan te schuiven bij het avondeten. Het appartement is nieuw, groot, schoon en inclusief regendouche.

Reims met kinderen bezoeken

Reims staat bekend om de kunst en geschiedenis, en zeker de kathedraal is een blikvanger in de stad. De omgeving van Reims, de Champagne, staat natuurlijk bekend om de bubbelwijn. Het eerste dat opviel in de stad was dat er zoveel fonteinen zijn. Zeker op mooie dagen, zoals de dag eind augustus toen wij er waren, is dat leuk voor kinderen.

Daarnaast viel de bouw op. De huizenbouw doet een beetje statig aan. De stad ziet er keurig uit en is heerlijk om doorheen te wandelen. Al snel komen we de bordjes van de toeristische route door de stad tegen (Circuit Touristique), deze volgen we.

Reims gedenkplaats

Wat wij deden in Reims met kinderen

Per toeval parkeerden we de auto vlakbij een kleine gedenkplaats/tuin voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Niet direct een hele leuke activiteiten voor met kinderen, maar wel indrukwekkend.

In de middeleeuwen en daarna werd de nieuwe koning van Frankrijk gekroond in de prachtige kathedraal van Reims. Wij hebben een tijd voor de kathedraal gezeten en daarna liepen we natuurlijk ook naar binnen. De kathedraal is prachtig en ook jonge kinderen hebben (enige tijd) aandacht om rond te kijken.

Vervolgens lopen we om de kathedraal heen. Direct naast de kathedraal ligt het Paleis van Tau, dit was het het aartsbisschoppelijk paleis en het is tegenwoordig een museum. Achter de kathedraal is een klein park.

Reims met kind bezienswaardigheden

Vanwege het eind van de vakantie (het is al zondagnamiddag) hebben we geen tijd om veel meer dingen te doen. Natuurlijk gaan de kinderen nog wel in de draaimolen. We hebben ook nog een broodje gegeten bij La Mie Caline, een prima plek waar je voor weinig geld luncht.

Planetarium

Als we al in de auto zitten geef ik aan dat ik toch nog even bij het Planetarium langs wil gaan. In de algemene zaal is er heel wat te zien over het heelal, dit is gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen betaal je wel.

Wijnhuis

Vlakbij het Planetarium zit wijnhuis Champagne Lanson. Helaas was deze gesloten toen wij in de stad waren, alleen de tuin al is prachtig en groot.

We hebben vervolgens in de omgeving nog 7 wijnhuizen geprobeerd, maar ze waren allemaal dicht. De omgeving is wel prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Reims

Parken in Reims met kinderen

We reden een aantal keer langs Jardin de la Patte-d’Oie, een mooi park met speeltuintje net buiten het centrum. Ook kan je vanaf hier langs de rivier wandelen. 

Parc LĆ©o-Lagrange en Parc de Champagne (met kleine botanische tuin) werden ons ook aangeraden door de eigenaren van de AirBnB. Deze parken zijn kindvriendelijk.

Indoor speeltuinen

Een andere tip die we kregen zijn de indoor speeltuinen. Aangeraden werden onder andere:

  • Indianaventure,
  • Trampoline Park,
  • Jim Baloo,
  • Royal Kids,
  • en in de winter kan je naar de schaatsbaan Patinoire.
Planetarium Reims

Overige kinderactiviteiten in Reims

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Reims, een aantal tips voor activiteiten:

Museum der Schone Kunsten: niet ieder kind houdt van kunst. Onze oudste doe je er een enorm plezier mee en daarom staat het kunstmuseum van Reims toch in de lijst met tips voor Reims met kinderen.

Er is ook een Automuseum, dat is wellicht geschikter voor veel kinderen dan een kunstmuseum. Merkauto’s, motorfietsen, vrachtwagen en miniatuurwagens: er staat hier heel veel om te bewonderen.

  • Bij dit wijnhuis gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken van fossielen.
  • Porte Mars, de triomfboog in Reims, is leuk om te bezoeken met kids. Deze is 32 meter lang.
  • Fort de la Pompelle: dit is een van de forten die dienden als de vestinggordel van de stad Reims. Dit fort is tegenwoordig een museum.
Le Lac d’Ailette

Overnachten in Reims met kinderen

Reims – en de omgeving zeker ook – leent zich voor een langer verblijf dan een dag. Waar je verblijft? Dit zijn een aantal tips voor kindvriendelijke accommodaties:

Het vakantiepark Center Parcs Le Lac d’Ailette ligt in de omgeving van de stad Reims en aan het meer van Ailette. Er is een strand met opblaasitems en ligstoelen. Ook is er een subtropisch zwembad met 13 glijbanen, waarvan 4 in de Waterboom!

  • Aqua Mundo
  • BALUBA indoor speelwereld
  • High Adventure Experience, Tower Jump en Zip Wire

Als je liever in een hotel verblijft dan kan je voor Brit Hotel Aux Sacres Reims Centre kiezen, ook in de buurt van het treinstation.

Ben je ook op doorreis? Lees de tips voor tussenstops langs de Route du Soleil.

draaimolen Reims

Reims met kinderen | Een aanrader!

Na een kort weekend Reims met kinderen weten we zeker dat we terugkomen. Het is een mooie, statige stad met voldoende activiteiten voor het gezin. Er is nog veel meer te ontdekken in de stad en ook de Champagnestreek spreekt ons aan. Nadat we de stad verlaten rijden we nog even rond in deze streek, op zoek naar een wijnhuis dat open is. Helaas blijkt op de eerste zondag van september dat alles gesloten of uitverkocht is.

De afstand valt ook mee: vanaf Amsterdam rijd je in iets meer dan 5 uur naar Reims, vanaf Antwerpen is dat nog slechts ruim 3 uur. Wij raden een bezoek aan Reims met het gezin absoluut aan. Er is voldoende te doen en te ontdekken. Ook de omgeving is prachtig, dus een langer verblijf rondom de stad is een leuke optie voor een korte vakantie!

Combineren met: stedentrip Parijs met kinderen

Bekijk ook de tips voor

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn