NICE met kinderen | 7x leuke uitjes

De stad Nice, gelegen aan de CĆ“te dā€™Azur is heel veelzijdig en heeft veel te bieden. Je kan hier naartoe gaan voor een stedentrip of op uitstap tijdens een gezinsvakantie in Zuid-Frankrijk. Je leest hier wat de leukste plekken van Nice met kinderen zijn.

Er zijn veel plekken in deze Zuid-Franse stad die geschikt zijn om met (jonge) kinderen naar toe te gaan. Ze kunnen daar lekker spelen en hoeven zich in deze mooie stad niet te vervelen. Absoluut een aanrader voor een stedentrip met kids dus.

Is Nice leuk voor een stedentrip met kinderen?

Wat ik zelf ontzettend leuk vind aan de stad is, dat deze heel goed te bezoeken is met kinderen. Daarnaast is het oude deel van de stad mooi en autovrij, dus hier kan je goed rondwandelen met de kinderen. Wissel dat af met een bezoek aan het strand of een park.

De combinatie van bezienswaardigheden, een goed klimaat en het strand maakt het een hele fijne plek voor een dagje uit tijdens een vakantie in Frankrijk of een stedentrip. In Nice rijdt een toeristentreintje dat je op een leuke manier door de stad leidt. Je hoeft dan ook niet alle afstanden te lopen. Ook is er een Hop on bus.

Wat is er te doen in Nice met kinderen?

Promenade du Paillon

Dit stadspark is een paar jaar gelden aangelegd om de bewoners en bezoekers van de stad een mooie en gezellige ruimte te geven. Deze groene strook slingert door het centrum van de stad en bestaat uit diverse speel- en rustplekken.

Een van de leukste dingen aan de Promenade du Paillon is een plein vol met spuitende fonteintjes waar kinderen in de warme zomermaanden uren speelplezier hebben. De waterstraaltjes bewegen in een bepaald ritme over het plein en er is niks zo leuk om met het water mee te rennen. Of te kijken naar mensen in kleren die proberen tussen de verschillende fonteintjes heen te lopen. Neem zwembroek en handdoek mee en je hebt geheid een paar uur waterplezier.

Naast de fonteintjes is er een gedeelte met houten speeltoestellen waar kinderen lekker op kunnen spelen. Er is een onder andere een klimrek in de vorm van een walvis en er zijn schommels. Voor de hele kleintjes is er een apart klimtoestel. Dit park is echt voor jong en oud. Aan beide zijden van het park staan bankjes en stoelen waar je heerlijk op kunt uitrusten. Je kunt lekker om je heen kijken naar de prachtige gebouwen van het centrum. Er is veel gras waar je gezellig op kunt zitten en picknicken en er zijn toiletten wat ik zelf altijd heel erg prettig vind. De Promenade du Paillon is zeker een bezoekje waard.

Extra tip: loop vanaf de Jardin Albert 1er naar de Promenade du Paillon toe. Het is een leuke wandeling langs een grote fontein en het is er autovrij. Op de hoek met de Promenade des Anglais staat een twee-laagse carrousel.

Promenade du Paillon
Promenade du Paillon

Parc de la Colline du Chateau

Een andere bijzondere plek om te bezoeken in Nice met kinderen, die erg de moeite waard is, is het park La Colline du Chateau. Dit park bevindt zich rondom de oude overblijfselen van een citadel en is tegenwoordig vooral in gebruik als stadspark. Er is een speeltuin voor kleine kinderen en een hoog klimrek voor grotere kinderen. Het park is groot en er is meer dan voldoende ruimte voor een potje voetbal.

Naast de speelgedeelten zijn er resten van een archeologische vondst, er is een cafeetje, een mini kermis met een treintje en een toeristenwinkeltje. Maar het mooiste is absoluut het uitzicht.

Dit park ligt hoger op de berg en je kijkt uit over de hele stad, de haven en de kustlijn. Het is een behoorlijke klim naar boven, maar er zijn ook andere manieren om boven te komen. Er is een lift, het toeristentreintje komt er langs en taxiā€™s zijn ook toegestaan.

Het strand en de boulevard

Kinderen en strand, dat is volgens mij altijd een goede combinatie. En ook dat kan in Nice met kinderen. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat het bij Nice om een kiezelstrand gaat. Het is vooral leuk om stenen te zoeken en torens te bouwen. Wil je ook in de zee dan raad ik aan om zwemschoentjes mee te nemen. In de zomermaanden wordt er soms zand gestort en is er wel ruimte om met zand te spelen. Aan het strand en de boulevard vind je veel restaurants en strandtenten. Waar ik zelf dus heel erg van kan genieten is als ik zelf lekker aan een drankje zit en mijn dochtertje met de stenen aan het spelen is.

Vanaf de boulevard kun je richting de haven lopen. Je komt langs een mooi uitzichtpunt waarvandaan je de hele zee en kust kunt bekijken. De boulevard is breed en er is voldoende ruimte voor fietsers en wandelaars. In de haven kun je allerlei boten bekijken. Dit is ook de plek waarvandaan verschillende rondvaartboten vertrekken.

Fonteintjes in kindvriendelijk Nice

Parc Phoenix ā€“ iets buiten het centrum

Wil je liever niet de drukte van het centrum van Nice met kinderen in, dan is Parc Phoenix een geschikte plek om naar toe te gaan. Dit park laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen een speeltuin en een kleine dierentuin. Er is een speelgedeelte en er zijn dierenverblijven met onder andere walibiā€™s, kraanvogels en schildpadden.

Naast een buitengedeelte is er ook een groot binnengedeelte met allerlei serres met bloemen en planten. Verschillende natuurlijke zones zijn hier nagemaakt. Ook zijn er voliĆØres waar vogels als parkieten en papegaaien rondvliegen. Voordeel van dit overdekte gedeelte is dat het ook aangenaam te bezoeken is mocht het weer een keer tegenvallen.

Extra tips voor kinderactiviteiten in Nice

  1. Wil je naar een museum, dan kan je kiezen voor een bezoek aan een van de kunstmusea of het Natuurhistorisch museum.
  2. Voor een mooi uitzicht over de stad wandel je naar Castle Hill. Geen zin om te wandelen? Er gaat ook een lift!
  3. Jardin du MonastĆØre de Cimiez is een tuin bij een klooster en een kerk. Het is een mooie en rustige plek waar mensen ook heen gaan om te picknicken.
  4. Wil je naar Monaco om daar eens geweest te zijn? Neem de kinderen dan mee naar het Monaco Aquarium. Een ander aquarium is het Marineland.

Natuurgebieden in de omgeving van Nice met kinderen

Onlangs bekeek ik, Karlien, de mogelijkheden voor een weekendje of een vakantie naar Nice met het gezin. Ik raakte enthousiast: de stad is leuk, tegelijkertijd kan je zo naar Italiƫ reizen en er zijn mooie natuurgebieden vlakbij.

Ga bijvoorbeeld naar Natuurreservaat Parc naturel rĆ©gional des PrĆ©alpes d’Azur en wat verderop kan je ook Nationaal park Mercantour. Houd je van natuur en wandelen, dan zijn dit aanraders om naartoe te gaan. Met name tussen juni en september, in de andere maanden ligt er meestal sneeuw.

Kindervakanties Nice

Camping Domaine de la NoguiĆØre is een heerlijke familiecamping aan de CĆ“te dā€™Azur. De camping heeft een prachtig uitzicht over het Rocher de Roquebrune gebergte. Ook zijn er grote zwembaden op twee niveaus met diverse glijbanen. Verder zijn er verschillende sportvelden zoals een voetbalveld en een trimparcours.

  • Een appartement met meerdere slaapkamers en een review van boven de 9? Dan zit je goed bij 29 Promenade des Anglais. Met 2 terrassen, uitzicht op de zee en het Massena Museum. Volledig uitgerust en luxueus ingericht. 

Naar Nice met kinderen

AUTO! Deze stad ligt in Zuid-Frankrijk en is aan te rijden met de auto, lees de tips voor tussenstops onderweg.

TREIN! De stad is ook te bereiken met de trein. Tickets boek je op NSInternational.

  • Vanaf ā‚¬ 90 enkele reis
  • Reistijd Amsterdam ā€“ Nice 10.08 uur met TGV

VLIEGTUIG! Het vliegveld van Nice ligt op 7 kilometer afstand van de stad.

Meer tips lezen voor deze regio? Lees dan verder in onze blog over de Cote d’Azur.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn