Backpacken met een peuter | 10 tips

0

Over backpacken met een peuter weten Esther en Sjoerd wel het een en ander. Ze hebben met hun dochter van twee heel wat van Zuid-Oost Azië gezien. Zij delen hun tips over succesvol backpacken met een klein kind! Eerder deelden zij hun ervaringen met het backpacken in Azië.

Tips voor backpacken met een peuter

Maak je niet druk

Onze belangrijkste tip voor backpacken met een peuter: maak je niet te druk. Als je niet van alles vooraf vastlegt en wilt komt het altijd goed!

De eerste dagen backpacken met een peuter

Plan de eerste paar dagen na je aankomst niets, eerst bijkomen en acclimatiseren! Die jetlag duurt gewoon even en ook de temperatuur is even wennen. Wij boeken altijd iets met een zwembad en gaan een paar dagen chillen.

De drager of draagzak

Denk goed na over de drager of doek die je meeneemt. Kies één die jij en je kindje fijn vinden. Wij backpacken met twee backpacks en een daypack. Onze dochter gaat mee in de doek op pad.

Als ik de backpack op heb gebruik ik altijd een ringsling. Voor de momenten zonder backpack (heel wat vaker dan met backpack) heb ik een geweven doek van linnen mee.

Zwemspullen en zwemluiers

Neem een UV-pakje en goede zwemschoenen mee voor je kindje. Zwemluiers zijn niet of amper te krijgen in Zuid-Oost Azië, gewone luiers wel!

Tablet

De iPad (of tablet) met filmpjes en spelletjes is tijdens het reizen soms echt een lifesaver. Ik zet mijn max screentime even overboord tijdens de vakantie, dat houdt ons alle drie gelukkig.

Zonnebrand, deet en een muggennet

Goede zonnebescherming, deet (voor kids) en een muggennet zijn ook een must. Neem dit mee vanuit Nederland, want je kunt het niet altijd kopen in het buitenland.

Voldoende eten

Ik zorg tijdens het reizen dat we voldoende eten voor Eefke bij ons hebben, zoals rijstwafeltjes en gedroogd fruit. Zeker als je in een bus of trein zit is het niet altijd mogelijk om iets te eten te kopen als je kind honger krijgt (en dat krijgen ze soms op de meest rare momenten).

Waterfles & steriliseren flessen

Eefke hebben wij – een beetje noodgedwongen, want we waren haar drinkfles kwijt – in Sri Lanka leren drinken uit een waterflesje. Achteraf wel handig, want het scheelde het steeds moeten steriliseren van zo’n fles (en dat moet best vaak, want in de hitte wordt het snel een smerige bende).

Wat wij in Thailand deden was even koffie drinken bij een luxe hotel en daar de flessen laten steriliseren.

Locaties ter plekke boeken

Wij boeken ter plekke pas de locaties, omdat we dan een beetje gevoel hebben voor een land en hoe snel we er reizen. Aangezien je tegenwoordig overal (echt OVERAL) wifi hebt, kun je dat ook prima doen.

Ik heb er wel een hekel aan om met een kind dat moe is na een reisdag nog iets te zoeken, dus ik zorg er altijd voor dat we in ieder geval voor de eerste nacht op de nieuwe bestemming een plek hebben.

Aanraders voor backpacken met een peuter in Zuid-Oost Azië

Sri Lanka is aanrader nummer één voor Backpacken met een peuter n Zuid-Oost Azië. Als je voor het eerst gaat reizen met een kind kan ik Sri Lanka of Thailand echt aanbevelen.

En in Azië staan Indonesië, de Filipijnen en Japan nog hoog op het wensenlijstje. Ook Panama en Mexico lijken ons gaaf. Mochten er landen zijn die aan ons lijstje moeten worden toegevoegd, dan hoor ik het graag!

Lees ook: dit gezin reisde negen maanden met een dreumes door Zuid-Oost Azië

Ben jij gaan backpacken met je kind(eren) en wil jij je verhaal of tips delen? Laat het mij weten – neem contact op! 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.