Bellinzona, op stedentrip in Zwitserland

0

Op een stralende donderdag verlaat ik Locarno en reis ik met de trein naar Bellinzona. Dit is een mooie Middeleeuwse stad. Hier bezoek ik Castelgrande en ik wandel door de stad. Na de lunch is mijn reis door Zwitserland helaas voorbij, dan mag ik na deze intensieve vakantie naar mijn kinderen. Wel geniet ik nog van een mooie treinrit naar Zürich.

Bellinzona-Zwitserland-vakantie-reizen-blog-kasteel-kinderen

Bellinzona

Ik ga vandaag naar Bellinzona, de hoofdstad voor Ticino. Vanaf het hotel loop ik naar het station, dat is met bagage een minuut of tien lopen. Bellinzona is vanuit Locarno een prima locatie voor een uitstapje. Als ik in Bellinzona aankom valt bij mij direct op dat deze stad toch weer heel anders oogt dan Locarno. Eigenlijk heeft iedere stad in Zwitserland een eigen karakter en uitstraling, het is daarom heel interessant om de verschillende steden te bezoeken.

Een mooie dag, in de zon, uitzicht op de kastelen terwijl je in een kasteel zit, wat wil je nog meer?

Ik wandel door de mooie en kleurrijke stad als ik tegen Castelgrande aanloop. Ik loop het kasteel in en zie voor me twee liften. Als ik mij omdraai zie ik de trap. Via de trap ga ik omhoog, het is een stevige klim maar het uitzicht is des te mooier als je boven bent. Het kasteelt doet zijn naar eer aan want het is echt heel groot. Enorme uitlopers van het kasteel lopen door de stad heen.

IMG_0088

IMG_0099

Kasteel Montebello

Dan loop ik naar kasteel Montebello. Als ik halverwege de klim ben merk ik dat ik al terug moet naar het centrum, omdat ik een lunch gepland heb om twaalf uur. Als ik over het stadsplein loop zie ik een orkest staan. Ik blijf even staan kijken en dan gaan de kerkdeuren open. Een hele stoet mensen komt naar buiten terwijl het orkest muziek maakt. Een prachtig gezicht!

In Castelgrande neem ik wederom de trap omhoog. Ik ga eten bij Grotto San Michele, dit traditionele restaurant ligt in het kasteel. Deze Grotto heeft een terras met een uitzicht over de stad én de andere twee kastelen, perfect! Ik eet een heerlijke salade en een risotto met Parmezaan. Een mooie dag, in de zon, uitzicht op de kastelen terwijl je in een kasteel zit, wat wil je nog meer?

Vliegveld Zürich

Na deze heerlijke lunch is het voor mij tijd om terug naar het station te gaan. Mijn vliegtuig vertrekt vroeg in de avond terug naar Nederland. Op het station koop ik een enorme voorraad chocola voor thuis en dan stap ik in de trein. De reis naar Zürich is wederom adembenemend mooi. Langs bergwandelen, uitzicht op het dal en ik kom langs verschillende meren. Wat is Zwitserland een mooi en divers land. Een ideaal vakantieland als je het mij vraagt met de mooie steden die nooit te druk zijn, de prachtige landschappen en de vele Wanderwegen!

Start bij Zwitserland dag één, toen was ik in Bern en het Emmental.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

IMG_0066

IMG_0053

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.