Kindvriendelijk Madeira in 5 activiteiten

0

Kindvriendelijk Madeira is divers, mooi en heel gezellig! Geja, blogger van Mamsatwork, was met haar dochter op het eiland is erg positief over kindvriendelijk Madeira. De bevolking is zeer vriendelijk voor kinderen en er zijn veel leuke activiteiten om te doen. Geja deelt haar tips voor activiteiten op Madeira met het gezin. In het artikel over Madeira lees je de top 10 van activiteiten met kinderen op Madeira.

Bekijk de vakanties naar Madeira

In de Atlantische Oceaan, 700 km ten Westen van Afrika, ligt de Portugese eilandengroep Madeira. Je vliegt er in zo’n vier uur naar toe. Twee van deze vier eilanden (Porto Santo en Madeira) zijn bewoond. Waar Porto Santo bekend staat om zijn heerlijke zandstranden, staat het eiland Madeira o.a. bekend om de exotische bloemen die hier in het wild groeien. Maar Madeira is meer dan alleen een ‘bloemeneiland’: ook voor gezinnen is kindvriendelijk Madeira een fijne vakantiebestemming.

copia-de-pier_porto-santo

Kindvriendelijk Madeira is een vulkanisch eiland

Madeira is een vulkanisch eiland dat is ontstaan nadat een vulkaan in zee uitgebarsten is. Op Madeira zijn geen vulkanen meer actief. Toen de Portugezen in de vijftiende eeuw het eiland ontdekten, was het leeg. Er was geen bevolking en ook inheemse diersoorten waren niet op het eiland te vinden. De verschillende gedeelten van het eiland vernoemden ze naar de kenmerken die ze op dat stuk land vonden. Zo staat de hoofdstad Funchal op een plek waar ze veel venkel, of ‘funcho’, aantroffen. De traditionele venkelsnoepjes overal op het eiland verkrijgbaar en natuurlijk probeer je die met je kinderen.

Funchal is de hoofdstad van Madeira. Dit is een moderne, levendige stad aan de zuidkant van het eiland. Dit zonnige gedeelte is perfect als uitvalsbasis te gebruiken voor het verkennen van de rest van het eiland met je gezin. De stad ligt aan de haven en is tevens half op een berg gelegen. De temperaturen op het eiland kunnen, door de hoogteverschillen, nogal uiteenlopen. Toch heb je met een jaarlijkse, gemiddelde temperatuur van 16-22 graden niets te klagen. In Funchal vind je naast de culturele bezienswaardigheden ook veel gezellige terrasjes, bars en restaurantjes.

Ponta do sol

De zwarte degenvis, de peixe espada preto of gewoon espada , is een culinaire specialiteit op Madeira. De versie met banaan zou je zeker eens moeten proberen! Niet te verwarren met de andere specialiteit espetada trouwens, de traditionele vleesspies van flinke stukken rundvlees. Ook overheerlijk trouwens.

5 Activiteiten op kindvriendelijk Madeira

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden op Madeira. Actief, cultureel, ontspanning: voor ieder gezinslid is er iets te beleven! Ik deel vijf leuke en heel verschillende activiteiten.

1. Wandelen over de levada

Houden jullie van wandelen? Zo ja, dan zijn er prachtige wandelingen te maken over de kenmerkende levada’s van Madeira. Een levada is een irrigatiekanaal waardoor het water van het noorden van het eiland naar de droge akkers is het zuiden stroomt. Langs deze kanaaltjes zijn wandelpaadjes aangelegd, zodat de bewoners de irrigatiekanalen kunnen onderhouden.

De levada’s variëren in breedte van 20 cm tot 2 meter en voeren je door bossen, langs afgronden en over bergen. De plaatselijke bevolking kan je adviseren welke levada’s geschikt zijn om over te wandelen met je kinderen.

familia_lobo-marinho

2. De tuinen en parken van Madeira

Tijdens een bezoek aan de tuinen en parken van Madeira kom je op prachtige plekjes van het eiland. Exotische bloemen, watervallen, tropische vruchten en vogels kom je hier allemaal tegen. De meest bekende tuinen zijn de botanische tuinen: Jardim Botanica. Met een oppervlakte van 80.000 vierkante meter ben je hier wel even zoet. Maar er zijn nog genoeg andere tuinen en parken die het bezoeken waard zijn! Voor kinderen is dit leuk omdat er heel veel te zien en te ontdekken is.

3. Vulkanische grotten van Sao Vin

Vulkanische grotten zien er echt anders uit dan de grotten die je bijvoorbeeld in Frankrijk vindt. Alleen al om dit verschil met eigen ogen te zien, en omdat het voor kinderen erg leuk is, is een bezoek aan de grotten van Sao Vinçente een aanrader. Naast de grotten is hier ook een interactieve tentoonstelling over de grotten op kindvriendelijk Madeira.

familia_mercado

4. Cabo Girão

Cabo Girão is de hoogste klif van Europa. Het bijzondere aan dit uitkijkpunt is de glazen vloer waardoor je de 580m diepe afgrond onder je voeten kunt zien. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over Madeira en de zee. Wedden dat je kinderen hier ook van genieten!

5. Dolfijnen en walvissen spotten

Hoe leuk is het om met je kinderen op een boot te stappen en om op zoek te gaan naar dolfijnen en walvissen! Dat kan op Madeira per catamaran. Een onvergetelijke ervaring!

Dus zoek je een diverse bestemming binnen Europa die veel te bieden heeft voor het gezin? Ga naar kindvriendelijk Madeira!

Bekijk de vakanties naar Madeira

14-madeira-nature apm_familia_piscina_mc_0578

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Visit Portugal.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.