Lanaken met kinderen | Leukste kinderactiviteiten

0

Marilyn was met haar gezin op vakantie in de omgeving van Hasselt en Genk. Ze waren op daguitstap naar Lanaken met kinderen. In deze blog deelt ze wat er te doen is!

In Genk met kinderen bezochten we al een deeltje van het Nationaal Park Hoge Kempen, namelijk de Kattevennen. Maar het park is véél meer dan de Kattevennen alleen. In dit artikel lees je onze tips voor dit stadje en de omgeving.

Uitstap naar Lanaken met kinderen

Wij trokken naar Lanaken met kinderen om onder andere het prinselijk landgoed Pietersheim te ontdekken. Op dit domein vind je een 12e eeuwse waterburcht, een kinderboerderij met speeltuin, een kleinveestal en een kabouterpad.

landgoed Pietersheim
landgoed Pietersheim

Landgoed Pietersheim

De kinderen brachten eerst bij deze daguitstap in Lanaken met kinderen een bezoekje aan de knuffelweide van de kinderboerderij. Hier stal een erg nieuwsgierige ezel de show. Hij was de bodyguard van het domein en besnuffelde iedere bezoeker. Kinderwagens waren zijn favoriete snack! Ook de geitjes waren bengeltjes want als ze de kans zagen dan probeerden ze aan je haar te knabbelen. De kids vonden het hilarisch allemaal.

Naast de kinderboerderij bekeken we ook even het Huis van Lotte en Giel. Hier kon je een aantal inheemse konijnen- en kippenrassen bewonderen.

Na het knuffelen was het tijd om wat energie te verbranden in de grote speeltuin in Lanaken met kinderen. Mama en papa konden dan even genieten van wat rust in het bijhorende restaurant. Na een lekker diner gingen we dan terug op pad, op Kabouterpad.

Lanaken met kind

Kabouterpad

Bij de kinderboerderij start het 3 kilometer lange Kabouterpad dat je langs verschillende natuurspelletjes leidt. Hier kunnen kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, muziek maken met echte kabouterinstrumenten.

Kortom, op het domein Pietersheim in Lanaken met kinderen valt er dus veel te beleven. En als je nog tijd over hebt dan kan je daar ook nog fietsen huren of wandelen in het mooie landschap.

Kabouterpad met kinderen

Happy kids in Lanaken met kinderen

Helaas kwamen we hier niet meer aan toe, maar in Lanaken met kinderen is ook Happy kids te bezoeken. Dit is een creatieve binnenspeeltuin met speelgedeelte en ontdekgedeelte. In het ontdekgedeelte kan je allerlei proeven doen. In het spelgedeelte kan je per onderdeel punten verzamelen.

Lanaken ligt tegen de Nederlandse grens aan. Bezoek ook Maastricht met kinderen! Je bent zo in deze prachtige stad waar heel wat te doen is voor gezinnen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.