(TIP!) 7 Verre bestemmingen in de zomervakantie met kind

0

Bezig met het oriënteren op kindvriendelijke verre bestemmingen in de zomervakantie? Ik deel een aantal bestemmingen voor de maanden juni, juli en augustus buiten Europa. Natuurlijk zijn er nog veel meer goede bestemmingen in deze periode, dus geef jouw favoriete bestemmingen vooral aan in de reacties.

Grootste nadeel aan reizen tijdens de zomervakantie is dat het vaak een stuk duurder is. Goedkope vliegtickets vind je niet zomaar en accommodaties zijn duurder. Voordeel is wel dat je niet tussen de Nederlanders zit op een strand in Italië of Frankrijk.

TIP! Ideaal om mee te nemen in de voorbereidingen is Het Familie Reis Handboek – Alles wat je moet weten om onvergetelijke reizen te maken met je kinderen. Deze gids van Lonely Planet geeft naast praktisch advies en inspiratie voor elk soort gezin, een overzicht van fantastische reiservaringen — hoe je ze plant en hoe je er maximaal van kunt genieten.

Leuke verre bestemmingen in de zomervakantie

Deze verre bestemmingen in de zomervakantie bespreek ik in deze blog:

  • Sri Lanka
  • Kaapverdië
  • West-Amerika
  • Aruba, Curacao en Bonaire
  • Argentinië
  • Thailand
  • Nieuw-Zeeland

Sri Lanka

Toen ik mijn bloggers vroeg naar leuke bestemmingen voor een vakantie in de zomermaanden, werd Sri Lanka direct genoemd. In juli en augustus is de meeste regen van de zuidwest moesson voorbij. Dus juist in onze zomermaanden kan je er prima rondreizen.

Deze bestemming in Azië biedt zoveel voor een familiereis. Strand, tempels, bergen en tuktuks en dat allemaal op één eiland. Ideaal is het daarom dat je nooit lang hoeft te reizen naar je volgende bestemming op je rondreis, en dat je toch erg veel verschillende dingen ziet. Daarnaast is de bevolking zeer kindvriendelijk.

Florida met baby
Florida met baby

Kaapverdië

In ieder overzicht van leuke bestemmingen buiten Europa plaats ik Kaapverdië. Maar ik vind ook dat dit land meer bekendheid verdient! Het is een eilandengroep voor de kust van Afrika, op een uur of zeven vliegen. Er is amper tijdsverschil, in het binnenland van één eiland komt malaria voor (verder zit je overal goed) en het hele jaar door is de temperatuur stabiel!

Zelf met een baby is Kaapverdië leuk. Kaapverdië is daarnaast geschikt voor zonaanbidders, wandelliefhebbers, surfers en eilandhoppers. Lees het verslag van onze vakantie op Kaapverdië met kinderen.

West-Amerika

West-Amerika kan je in juli en augustus bezoeken en daarom zetten we deze optie in het overzicht van verre bestemmingen in de zomervakantie. Het weer is heerlijk. Nadeel is wel dat er veel toeristen rondrijden. Gelukkig is West-Amerika groot en kan je uit heel veel bezienswaardigheden, steden en parken kiezen. Aangezien West-Amerika zo groot is, is het ook direct weer van belang dat je keuzes maakt.

Blogger Petra was in april met haar gezin in het westen van Amerika. Ze reden rond met een camper en hebben echt genoten van dit deel van de Verenigde Staten. Hun route ging langs San Francisco, Los Angeles, de Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite NP en Calaveras Big Trees State Park. Lees het verslag van hun rondreis door Amerika.

Aruba, Curacao en Bonaire

Aruba, Bonaire en Curacao liggen net buiten het orkaangebied (als het goed is) en kunnen daarom ook in de zomermaanden bezocht worden! De eilanden liggen naast elkaar, en kan je dus tijdens de zomervakantie allemaal bezoeken (als je dat wilt). Wij zijn fan van de eilanden en raden deze daarom aan als leuke verre bestemmingen in de zomervakantie.

Toch zijn de eilanden totaal anders. Aruba is het meest Amerikaans, en hier staat het nachtleven goed bekend. Lees over wat je doet op Aruba met kinderen. Bonaire is het kleinste eiland. Ons werd aangeraden om hier bijvoorbeeld een dag of 2/3 heen te gaan. Langer blijf je als je gek bent op windsurfen, watersport of duiken. Of je houdt van het strandleven en tropische dagen zonder massa’s toeristen.

Wij waren drie weken op Curacao met kinderen en dit was te gek! Ik houd echt van Curacao. Het eiland is dan misschien niet al te groot, er is meer dan genoeg te doen. In de drie weken dat wij er waren, hebben we lang niet alles gedaan. Zo is er veel mooie natuur op Curacao, de stranden zijn heerlijk en ook zijn er veel kindvriendelijke restaurants.

Argentinië

In onze zomermaanden is het in Argentinië winter. Daarom is het er een stuk koeler dan het er kan zijn, maar tegelijkertijd is het rustiger en het is ook niet al te koud. Zeker het noorden van Argentinië kan je dan goed bezoeken. Daarom staat dit land in het overzicht van verre bestemmingen in de zomervakantie.

“Tijdens onze roadtrip in het noorden zaten we telkens klaar met de camera want om de zoveel tijd hadden we zo’n mooie en verschillende uitzichten.” Dit werd gezegd door een moeder die op rondreis ging door Argentinië met kind. Ook het noorden van Chili kan je dan goed bezoeken.

Thailand

In juli en augustus regent het in Thailand. Maar: de meeste kans op zonneschijn is op de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Aldus TipsThailand (Volg de link en je vindt hun tips voor bestemmingen in Thailand in deze periode).

Thailand is groot en er is veel te zien. Wij waren op Koh Phangan en dat eiland is zo leuk voor gezinnen. Laat je niet afschrikken door de Full Moon party, buiten deze periode kan je prima op dit eiland zijn met kinderen. Lees wat er te doen is op Koh Samui en Koh Phangan met kinderen.

Australië

Helemaal aan de andere kant van de wereld! Heb je voldoende geld (want de vliegreis is kostbaar en het land is niet goedkoop), dan is een rondreis Australië met het gezin natuurlijk waanzinnig tijdens onze zomermaanden. 

In het zuiden van Australië, in Sydney onder andere, is het in juli en augustus best koud. In het noorden is het heerlijk warm en in Queensland zijn de temperaturen heel aangenaam. Absoluut een topper onder de verre bestemmingen in de zomervakantie.

Meer inspiratie nodig?
Overzicht van kindvriendelijke verre bestemmingen
11 ideeën voor een eilandvakantie met kind
Bestemmingen voor een verre reis met baby
Verre reis zonder tijdsverschil

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.