Zuid-Duitsland met kinderen: 5x inspiratie

Gezinsvakantie in Duitsland

0

Wil je op vakantie naar een gebied met prachtige steden en mooie natuur? En toch niet al te lang rijden met het gezin? Dan zit je in Zuid-Duitsland met kinderen misschien wel goed. Wij delen 5 plekken ter inspiratie voor jouw vakantie.

Zuid-Duitsland is een aanrader vanwege de mooie natuur. Daarnaast is Duitsland vaak goed betaalbaar en je rijdt er met de auto in een dag heen, wat ook niet verkeerd is. Wil je overnachten? Dit zijn ideeën voor tussenstops in Duitsland.

Zuid-Duitsland met kinderen

Bodensee

De eerste plek in Zuid-Duitsland met kinderen is er een waar ik goede herinneringen aan heb. Deze herinneringen heb ik aan de vakantie bij de Bodensee in mijn jeugd. Het voelde heerlijk vrij, alsof we heel ver weg op vakantie waren. Natuurlijk kan je er heerlijk zwemmen in de zomer, en op de strandjes spelen. Daarnaast kan je fietsen en wandelen. Bezoek een aantal stadjes of ga op excursie mee met een boot! Of ga met kleine kinderen naar SEA LIFE Konstanz. Er zijn heel veel activiteiten te doen aan de Bodensee. Ook kan je nog een dagje naar Zwitserland rijden.

Bekijk alvast een aantal hotels en appartementen in dit gebied.

Schwäbische Alb

Judith was met haar peuter op vakantie in de regio bij de Schwäbische Alb. Ze genoten van deze vakantie in de natuur en raadt dit gebied aan voor een vakantie in Zuid-Duitsland met kinderen. Rodelen, wandelen, mooie kastelen en druipsteengrotten: er is echt veel te doen in deze omgeving. Leuk is dat dit gebied nog vrij onbekend is, dus je zal er niet al teveel toeristen tegenkomen.

Stedentrip München

Van de zomer zat ik met mijn kinderen in de trein naar Berlijn. Onderweg raakte ik aan de praat met een moeder uit München. Zij vertelde mij hoe leuk München is, en dat zij deze stad voor gezinnen met name in de mooiere maanden van het jaar aanraadt. Reden hiervoor is dat de Biergartens dan open zijn, en kinderen kunnen daar vaak eindeloos spelen in de tuinen. Daarnaast biedt München stadspaleizen, prachtige stadstuinen, je kan fietsen langs het water en je combineert een stedentrip makkelijk met een bezoek aan de bergen. En ga bijvoorbeeld naar de TimeRide VR Time Travel Experience. Je ontdekt de geschiedenis van de stad via Virtual Reality-technologie. (tickets kopen)

Deze stad is een leuke uitvalsbasis voor een vakantie in Zuid-Duitsland met kinderen. Met de CityTourCard München kan je gratis reizen met het openbaar vervoer en je krijgt kortingen bij geselecteerde partners.

Zwarte Woud

Fietsen en wandelen, bossen en heuvels. En daarbij nog kastelen. Het Zwarte Woud spreekt mij direct aan! Het is een uitgestrekte regio, vanaf Karlsruhe tot en met de Zwitserse grens. Judith was in het Zwarte Woud en later waren wij er ook. We werden verliefd op dit gebied, vanwege de mooie uitzichten en de vele leuke kinderactiviteiten en wandelingen.

Bonus tip: In de omgeving van het Zwarte Woud is het Europa-Park, daar maak je je kinderen waarschijnlijk heel blij mee (tickets zijn online te koop).

Wist je dat de Zwitsers geloven dat Sinterklaas uit het Zwarte Woud komt?

Allgäu

Groene weides met koeien, Bergen, kerktorens en prachtige kastelen: Allgäu is prachtig en zeker een aanrader voor een vakantie in Zuid-Duitsland met kinderen. Deze regio ligt naast de Bodensee en tegen Oostenrijk aan. Wist je dat er een nieuw CenterParcs park is geopend hier? Wij waren hier een aantal jaar geleden, lees onze review van Center Parcs Allgau!

Alleen al op de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau (boek je tickets online) komen jaarlijks heel wat bezoekers af. Daarnaast is er heel veel kilometer aan wandelpad. Ideaal voor de echte wandelaar! Lees de tips voor Allgäu met gezin.

Berchtesgaden Nationaal Park

Berchtesgaden Nationaal Park is een natuurgebied dat ik heel graag eens wil bezoeken. Het ligt echt in het zuiden van Zuid-Duitsland, bij de grens met Oostenrijk. Het is een super mooi natuurgebied. Denk aan een mooi berglandschap met rivieren, bossen en mooie dorpjes: dat vind je hier in de Duitse Alpen. De plek die je hier echt moet zien is de Königssee, het meer dat je hieronder op de foto ziet. Op deze pagina, als je wat naar onderen scrollt, zie je allerlei tips voor wandelingen met kinderen in dit gebied.

Vakantie Duitsland
Königssee, Beieren

Kindvriendelijk overnachten

Wil je in het zuiden van Duitsland kindvriendelijk overnachten? Daar zijn natuurlijk heel wat opties voor. Bijvoorbeeld deze:

Wat zijn jouw tips voor Zuid-Duitsland met kinderen?

Lees ook de tips voor een vakantie in het noorden van Duitsland, aan de Duitse Waddenkust!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.